Négy ország kultúrája találkozott Balatonalmádiban | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap  /  Négy ország kultúrája találkozott Balatonalmádiban | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

Négy ország kultúrája találkozott Balatonalmádiban

Child Education 0 comment

Gimnáziumunk ismét ERASMUS+ partnerségi programban vesz részt a 2018-2020 közötti időszakban.

A projekt első állomásáról, az első ún. mobilitási hétről itt olvasható egy beszámoló, amelyet két résztvevő diákunk készített:

Négy ország kultúrája találkozott Balatonalmádiban

Úgy hisszük, életünk egyik legizgalmasabb hetét tudhatjuk magunk mögött, és ebben a pár napban életre szóló élményekkel gazdagodtunk. Az Erasmus+ Drama Based Teaching and Conflict Prevention program keretén belül, első témahetünk a fogyatékosság fogalma köré épült. A hét során három különböző érzékenyítő drámatechnikával ismerkedhettünk meg: ’Forum Theatre’, melynek lényege egy 10-15 perces előadás az adott témáról interaktív módon, ahol a nézők átírhatják az események folyását, beszállhatnak a darabba különböző megoldási mintákat kínálva a felvetett problémára. ’Image Theatre’, ahol három különböző állókép bemutatása volt a cél. És utolsóként az ’Invisible Theatre’, melyet leginkább egy flashmob-hoz tudnánk hasonlítani, a nézőkben csak késve tudatosul, hogy egy előadás résztvevői. Az a bizonyos téma, ami körül a hetünk forgott, a Tourette-szindróma volt, célunkként pedig azt tűztük ki, hogy minél több ember ismerkedhessen meg ezzel a betegséggel, és annak komolyságával.

Vasárnap délután hosszas várakozás és készülődés után végre megérkeztek vendégeink. A DLSB három ország, Spanyolország, Németország és Belgium diákjai és tanárai előtt nyitotta meg kapuit. Az estét beszélgetéssel töltöttük, próbáltuk megismerni egymást.

Hétfőn a napot a Polgármesteri Hivatalban kezdtük, ahol a város vezetősége köszöntött mindenkit. Ezután ismerkedős, és bemelegítő programok vártak ránk, amelyek során közelebb kerültünk egymáshoz, és a csapat jobban össze tudott kovácsolódni.

A következő napon a brit nagykövet - Iain Lindsay - előadása után kezdődtek el a workshopok, mindhárom vegyes nemzetiségű csoport választott drámatanárával közreműködve nekilátott saját darabjának elkészítéséhez, saját szerepének betanulásához. Egyre izgatottabbak lettünk a péntekre tervezett előadással kapcsolatban.

A szerdai napunk volt az utolsó, mikor a pénteki fellépésre tudtunk gyakorolni, és végelegsítettük az előadásokat.

Másnap szervezett kiránduláson vettünk részt. A csapat kisebb kitérőkkel Győrbe utazott. Utunk során, az európai kulturális örökség egyik magyar megtestesítőjét, a Pannonhalmi Bencés Főapátságot látogattuk meg, útba ejtve a cseszneki várat is. Győrben vendégeink megismerkedhettek az óváros műemlékeivel, de persze a bevásárló központ sem maradhatott ki. A Rába-parton még egy kávéra is volt időnk. Az este pedig egy fergeteges partival zárult az iskolában.

Délutánjaink során ellátogattunk Veszprémbe és Balatonfüredre is. A DLSB tradicionális Bemutatkozunk programját is meglátogatták vendég diáktársaink, ahol betekintést nyerhettek iskolánk diákjainak sokszínű, hangulatos műsorába.

És elérkezett a várva-várt előadásunk napja. Pénteken sikeres és tanulságos produkcióval álltunk elő, amelyet az iskola diákjai nagyon konstruktívan és értő közreműködéssel fogadtak. Sajnos ebéd után a közös programjaink véget értek, a diákokat egy estére mindannyian otthonunkban láttuk vendégül. Betekintést nyerhettek szülővárosunkba, és kedvenc tradicionális ételeinket is megkóstolhatták.

Szombaton sajnos eljött a búcsú órája, el kellett köszönnünk életre szóló barátainktól. Ha nem is örökre, egy évre biztosan.

Az Erasmus+ nem csak tapasztalatokat, de barátokat is adott nekünk. Hálásak vagyunk tanáraink közreműködéséért, és a program megvalósításáért. Spanyol, német és belga barátainkat sosem feledjük.

Köves Réka 9knyB és Rába Zsófia 10B






Tags:
 
 
 
 



 
 
 
 

Események

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
  • Alakuló értekezlet (tanároknak)
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
  • Osztályozó- javító és különbözeti vizsgák
 
27
  • Osztályozó- javító és különbözeti vizsgák
 
28
  • Osztályozó- javító és különbözeti vizsgák
 
29
  • Kollégiumi önkéntes nap
 
30
 
31
 
 
30 éves jubileum30 éve embléma

 

Keresés a honlapon

Keresés űrlap

Nyelvválasztás

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
balmadigimi@gmail.com
+36 88 594-340

Fenntartó elérhetősége

Veszprémi Tankerületi Központ
http://kk.gov.hu/elerhetoseg-vesz

 

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!