2015-16 | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap  /  2015-16 | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

A 2016 tavaszán megrendezett "Mi fán terem?" elnevezésű országos nyelvtanversenyen a 9.B osztály tanulói ötödik helyezést értek el. A versenyen egy közmondásokkal kapcsolatos feladatsort kellett megoldani, majd különböző projektmunkákat készíteni. Tanulóink, akik ezt a feladatot kimagaslóan teljesítették:
Hegedűs Johanna, Róka Fanni, Szabó Natália, Beidek Angelika.
Gratulálunk a szép eredményhez!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/mifanterem0-szn.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/mifanterem-ba.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/mifanterem-hj.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/mifanterem-rf.jpg

Országos Középiskolai Tanulmányi Ver­se­nye­ken el­ért ered­mé­nye­ink

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel-bencze_m.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel-gyori_b.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel-katona_b.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel-toth_zita.jpg

Bárány Abigél, Szabó Natália Noa és Ipkovich Ádám a Népek tavasza országos történelmi levelező versenyen 14. helyezést szereztek. Eredményükhöz gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel_abigel.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel_adam.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel_nati.jpg

Az "Itthon otthon vagy!" országos földrajzverseny döntőjén Gál Luca (10.A) 7. helyezést ért el, ésKucsápszky Nóra (9.A) 8. helyezést ért el. Eredményükhöz gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/itthonotthonvagy2016-1.png

Tóth Zita Aranka a 2. Országos nyelvhasználó versenyen spanyol nyelvből I. helyezést ért el. GRATULÁLUNK!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel_spanyol_20160510.jpg

Az OKTV országos döntőiben intézményünk diákjai szép sikereket értek el. Teljesít­ményükhöz tisztelettel gratulálunk és köszönjük felkészítő tanáraik munkáját.
Eredmények:
Bencze Márk az olasz nyelvi OKTV döntőjében 27. helyezést ért el
    felkészítő tanára: Di Croce Gyöngyi
Győri Bálint a filozófia OKTV döntőjében 25. helyezést ért el
    felkészítő tanára: Csizmazia Csaba
Katona Bence az olasz nyelvi OKTV döntőjében 29. helyezést ért el
    felkészítő tanára: Di Croce Gyöngyi
Tóth Zita Aranka a spanyol OKTV döntőjében 14. helyezést ért el.
    felkészítő tanára: Ujszásziné Hudivók Erzsébet

Iskolánk tanulói a 2016. évi Helikoni Ünnepségeken több értékes produkcióval vettek részt és számos helyezést értek el. Munkájukhoz és eredményeikhez gratulálunk!

Oklevelek:

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/helikon2016-1.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/helikon2016-2.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/helikon2016-3.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/helikon2016-4.jpg
http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/helikon2016-5.jpg

Szabó Natália A XIII. IPPON SHOBU diákolimpia XI. korcsoportos női Ippon Shobu Kumitecersenyszámban III. helyezést ért el, továbbá Kata versenyszámban IV. helyezést ért el.
Gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/ipponshobu-1.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/ipponshobu-2.jpg

2016. április 23-án az Országos Széchényi Könyvtárban tartotta a Magyartanárok Egyesülete és a Szépírók Társasága az Írás és szolidaritás program záró konferenciáját és díjkiosztóját.

Három generáció: huszadik századi klasszikusok, mai írók és középiskolás diákok találkoztak össze ebben a programban, melynek célja az volt, hogy felelevenítse a köztudatban az írói felelősségvállalás, társadalmi érzékenység tradícióját.

Nyolc mai író választott egy régebbi magyar írótól származó szöveget, ami a társadalmi egyenlőtlenség vagy a kirekesztés kérdésével kapcsolatos, és egy videónyilatkozatban mondták el, miért fontos ez a mű nekik ma.

Magyartanárok Egyesülete segítségével az ország húsz középiskolájában diákok beszélték meg a választott műveket és az őket kommentáló videókat, majd maguk is írtak szövegeket a saját tapasztalataik alapján valamilyen mai társadalmi egyenlőtlenségről, kirekesztő magatartásról.

A hatvan beküldött írást háromtagú zsűri díjazta: Bódis Kriszta író, Schiller Mariann magyartanár, a Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja és Gács Anna irodalomkritikus, a Szépírók Társasága elnöke.

Iskolánk mindhárom magyartanára részt vett a programban egy-egy csoporttal, osztállyal. Mindannyiuk számára különleges élményt jelentett A Város Mindenkié-program, amelyet Bognárné Fejes Anikó tanárnő szervezett.

A programba iskolánkból a 13. évfolyamból Pintér Kristóf (felkészítője Bognárné Fejes Anikó), a 11. évfolyamból a magyar nyelv és irodalmat emelt szinten tanulók csoportja (felkészítő: Tarnóczy Áron), valamint a 10.B osztályból Tóth Lilla Katalin (felkészítője: Terray-Sógor Csilla) szövegét küldtük be. A zsűri döntése alapján a tizenegyedikesek a legkreatívabb csoportmunkáért oklevelet kaptak, Tóth Lilly pedig elnyerte az I. helyezést, azaz a fődíjat.

Az eseményről készült összefoglaló itt: 
https://magyartanarok.wordpress.com/2016/04/24/konferencia-es-projektzaras/#more-1794
az írások pedig itt érhetőek el: 
https://magyartanarok.wordpress.com/2016/04/07/iras-es-szolidaritas-a-diakok-irasai/ 
és 
http://szepiroktarsasaga.hu/iras_es_szolidaritas/diakmunkak

Gratulálunk minden résztvevőnek!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel20160423-1.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/oklevel20160423-2.jpg

A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium sakk csapata a V-VI. korcsoportos Diákolimpia® leány 2015/16. tanév országos döntőjében 3. helyezést ért el.
Csapattagok: Árvai EszterMiseta NóraKácsor Andrea
Gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/sakk-donto-2016.jpg

Ismét DLSB-s sikerek a Fox-versenyen!
Iskolánk két tanulója előkelő helyen végzett a  Magyarországon 2014 óta megrendezett FOX-versenyen, mindketten a Lions kategóriában. Az ez évi versenyen is 5 kategóriában kellett helyesen válaszolniuk 30 felelet-választós kérdésre a következő területeken: nyelvtan, szókincs, helyesírás, kiejtés, kifejezések, a brit és az amerikai kultúra, valamint egy adott irodalmi művel, olvasmánnyal kapcsolatos kérdésekre.
A több mint 200 indulóból Hegedűs Eleonóra 2. helyezést ért el, Hegedűs Johanna pedig 6. helyezést. Teljesítményükhöz gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/fox2016-he.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/fox2016-hj.jpg

Tilalomfák kategóriában a legtöbb like-ot kapta Kanyó Emese: "Le ne ülj!" című alkotása

Hangulatszelfi kategóriában:
   1. helyezett - Kanyó Emese: "Selfie" című képe
   2. helyezett - Ménes Zsófia: "The Only Solution" című alkotása.

Korok, korszakok, korosztályok kategóriában:
   1. helyezett - Ménes Zsófia: "Dédi és az Ipad" című képe
   2. helyezett - Kanyó Emese: "Ez is papír" című alkotása
   3. helyezett - Róka Fanni: "Modern bevágó" című képe
   4. helyezett - Horváth Tamara Fanni: "poros múlt" című képe.

Alkotásaikhoz és alkotó kedvükhöz gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/poszter_fotopalyazat_2016.jpg

Zánkai Környezetvédelmi versenyen II. helyezést ért el csa­pa­tunk.
Csapattagok: Balogh ReginaHegedűs Johanna,Szabó Natália 9.B osz­tá­lyos ta­nu­lók
Gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/kornyezetvedelmi_verseny.jpg

Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanulói, Árvai EszterMiseta Nóra és Kácsor Andrea, a Diákolimpia V-VI. korcsoport leány Megyei sakk csapatbajnokság 2015/2016 döntőjében I. helyezést értek el.
Az eredményhez gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/sakk_20160312.jpg

Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium az Amatőr kézilabda leány V-VI. korcsoportos diákolimpia 2015/2016 tanév megyei döntőjében I. helyezést ért el.
Az eredményhez gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/kezilabda_2015-2016.jpg

Rothweil Anna a Zrínyi Ilona Matematika­ver­seny me­gyei for­du­ló­ján 1. he­lye­zést ért el.
Eredményéhez gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/zrinyi-matek-01.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/zrinyi-matek-02.jpg

Kocsis Edit iskolánk 11.a osztályos tanulója továbbjutott a Szép magyar beszéd verseny régiós fordulóján az országos döntőbe. Gratulálunk!


 

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/2016_03_03_10_44_14_proshot.jpg

Minősítő teremíjász verseny WA (FITA), Ficsora Attila I. helyezést ért el. Gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/ficsorati.jpg

Gratulálunk diákjainknak, Miseta Nórának a Jó tanuló jó sportoló díjhoz, és Pintér Kristófnak a Kul­tu­rá­lis díjhoz!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_091407.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_091424.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_091444.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_091647.jpg
http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_095148.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/20151215_misetanora.jpg

Iskolánk több mint 40 diákja indult az "On-lion" nevű on-line versenyen. A választott kategóriában 673 versenyzővel kellett összemérniük angol nyelvtudásuk egy olyan kétfordulós egyenként 15 feladatot tartalmazó versenyen, ahol a résztvevőknek „puzzle” jellegű feladatokat kell megoldaniuk és olyan kérdéseket kell megválaszolniuk, melyek nyelvtanról, szókincsről, állandósult kifejezésekről, kommunikációról valamint kultúráról szólnak. A 2015-ös év kulturális témaköre Skócia volt.
Iskolánk 10. A. osztályos tanulói: Aracsi ZsófiaÁrvai Eszter és Derzsi-Kovács Szávitri Virág 4. helyezést értek el.
Eredményükhöz gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/on-lion_01.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/on-lion_02.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/on-lion_03.jpg

A „Nők a Balatonért Egyesület” szervezésében került sor 2015. november 7-én Zamárdiban az „Őrizzük a Balaton népdalait” elnevezésű népdaléneklési versenyre, amelyen Nagy Kinga 11.B osztályos tanulónk arany minősítést szerzett.
Gratulálunk! 

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/nepdalverseny_oklevel.jpg

A Nemzeti Adó – és Vámhivatal által szervezett PénzSztár országos verseny megyei selejtezőjét intézményünk csapata nyerte.A csapat tagjai: Horváth ViktóriaSági LauraPálfalvi ZoltánKirály László. Gratulálunk! 

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/penzsztar.jpg

Szemétre kerül, vagy újrahasznosítjuk?
Nyertes ERASMUS+ pályázat a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban

Iskolánk sikerrel pályázott az Erasmus+ Európai Uniós pályázaton és 25.500 Eurós támogatással részt vesz egy két éves projektben (2015-2017) négy országgal együttműködve.

Spanyolország (pályázati koordinátor), Görögország, Szicília, Szlovákia és Balatonalmádi két tannyelvű iskolái megmutatják, hogy ahelyett, hogy kidobásra kerülne oly sok, főleg csomagoló anyag (karton doboz, műanyag-, üveg palack, kupakok, stb.) mennyi mindent lehet alkotni, újrahasznosítani. Legyen az tanórai segédlet, használati tárgy, vagy akár műalkotás.

A diákok nemzetközi környezetben tudnak együtt dolgozni, a két év alatt megismerik egymás oktatási rendszerét, szokásaikat, kultúrájukat, barátságok születnek, fejlődik nyelvtudásuk.

A projekt egyik kiemelendő célkitűzése, hogy az előállított alkotások, termékek marketing terv alapján, vállalkozás formájában váljanak értékesíthetővé, ezáltal az iskolák által nyújtott elméleti oktatás mellett megerősödjön a gyakorlati oldal is.

2015 novemberében lesz az első projekttalálkozó Spanyolországban, ahol az iskolák képviselői meghatározzák a további utazások pontos dátumait, a résztvevő diákok csoportbeosztását, megtervezik a Művész Piacokat, beszélnek a kialakítandó üzleti tervről, meghatározzák a kommunikációs felületeket eTwinning, Facebook, email).

A további utazások már a tényleges projektmunkáról szólnak. Mivel repülőgépen nem lehet nagyobb méretű alkotásokat magunkkal vinni, az egyes munkafolyamatokat és az elkészült műveket videofilmeken megörökítve a projekttalálkozókon bemutatjuk. Természetesen minden országban közös újrahasznosított alkotások is készülnek.

(illusztráció)
Balatonalmádi, 2015. október 5.

http://dlsb.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/opener.jpghttp://dlsb.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/recycled-cds.jpghttp://dlsb.sulinet.hu/sites/default/files/hirek/kepek/swing.jpg

XIII.Országos Ifjúsági Honvédelmi Verseny (2015.10.10.)

A csapat tagjai: Ficsor Attila, Nánási Barnabás, Lukács Kolen.
GRATULÁLUNK!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/20151013_075850.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/20151013_075903.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/oihv2015_01.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/oihv2015_02.jpg
http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/oihv2015_03.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/oihv2015_04.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/oihv2015_05.jpg

GRATULÁLUNK!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/poolbiliard.jpg

A IV. VEHIR FUTÓGÁLÁN Miseta Nóra I.helyezést ért el (ideje: 01:47:27), továbbá Kocsor Nóra III.helyezést ért el.
Mindkét lány teljesítményéhez gratulálunk!

http://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/4vehirfuto2.jpghttp://kettannyelvu.sulinet.hu/sites/default/files/4vehirfutogala.jpg

Események

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
30 éves jubileum30 éve embléma

 

Keresés a honlapon

Keresés űrlap

Nyelvválasztás

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39

+36 88 594-340
+36 30 811-3945

Fenntartó elérhetősége

Veszprémi Tankerületi Központ
http://kk.gov.hu/elerhetoseg-vesz

 

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!