2020-21 | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap  /  2020-21 | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

"Jó tanuló -- jó sportoló", és "Kiváló kulturális tevékenységért"

Gratulálunk Gombás Petra és Pató Bálint 12A osztályos diákjainknak, akik ebben az évben Balatonalmádi Város "Jó tanuló -- jó sportoló", és "Kiváló kulturális tevékenységért" díjait vehették át tegnap a Városházán tartott ünnepségen.

 

Gratulálunk Badics Mila diákunk legújabb teniszsikeréhez!

Badics Mila 9.B osztályos tanuló a hétvégén az L18(1) Paulus Borház kupán első helyezett, az N1 Paulus Borház kupán második helyezett lett.

 

Dobogón a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium a kéttannyelvű középiskolák rangsorában!

Október második felében jelent meg a HVG különszáma, mely tartalmazza a legjobb 100 középiskola 2021-re vonatkozó rangsorát. Gimnáziumunk a top 100-as lista élére került a nyelvi érettségik tekintetében. Az országos listán a 29. helyet foglalja el, a vidéki gimnáziumok között a 11. helyen áll.

A HVG rangsor alapján intézményünk Veszprém megye második legeredményesebb gimnáziuma.

A két tannyelvű képzést is folytató iskolák rangsorában előre lépett és dobogóra került -- az előkelő 3. helyet foglalja el.

A kéttannyelvű képzést is folytató gimnáziumok megyei rangsorában a legeredményesebb.

A HVG különszáma interjút közöl Dudásné Pirik Mariann intézményvezetővel a rangsor kapcsán „A nyelvtanuláshoz nem elég beülni az órára” címmel, amely a lap 30-32. oldalán olvasható. A mellékelt képeken részletek láthatók a beszélgetésből, amely a gimnáziumban folyó képzés sajátosságait mutatja be az ebbe a hangulatos, családias légkörű, nem csak a nyelvtanulást, de az idegen nyelven közvetített természettudományos ismereteket is hangsúlyozó, nyelvi előkészítő évfolyammal és kollégiummal rendelkező intézménybe jelentkezni vágyó érdeklődőknek.

A már 30 éve hatékonyan működő, az iskola profilját meghatározó nyelvoktatási rendszernek köszönhetően a nyelvi előkészítő tanév során, a heti 18 órás kiscsoportos angol oktatás segítségével még a kezdő szintről induló diákjaink is eljutnak B2, középfokú szintre, érettségizőink pedig több tárgyból angol nyelven vizsgáznak, és C1-es, felsőfokú szinttel egyenértékű nyelvvizsgának megfelelő érettségi bizonyítványt szereznek. A végzősök mindegyike az általa választott területen tud továbbtanulni, többen akár külföldön is. Egyformán találunk az orvostudományi képzésre, vagy műszaki, gazdasági, jogi, tanár és bölcsésztudományi pályára, egyetemre jelentkezőket diákjaink között.

 

Szedlák Áron példamutató munkáját díjazták

Több veszprémi hírportálon is értesülhettünk arról, hogy az Idősek világnapja alkalmából megrendezett ünnepségen Veszprém város polgármestere olyan idős és fiatal önkénteseket díjazott, akik a tavaszi karanténidőszak alatt önzetlenül segítették az arra rászorulókat.

Szedlák Áron 11B osztályos diákunk az Önkéntesek Veszprémért csoport egyik alapítójaként vehette át az elismerést október 1-én.

Gratulálunk Áronnak és kívánjuk, hogy példája sok követőre találjon!

 

Czuczor Sándor maradandó értéket alkotott Balatonalmádiban

Intézményünk, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium minden jelenlegi és volt polgára nevében kimondhatjuk, hogy a 2020/2021. tanév különlegesen indul. Örömhírrel kezdhetjük a tanévet. Büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy Czuczor Sándor az iskola alapító igazgatója rangos elismerésben részesült augusztus 25-én. Hálásak vagyunk a DLSB iránti elkötelezettségéért, mindazért, amit az elmúlt néhány évtizedben az intézményért és közösségünkért tett. Szeretettel gratulálunk, Címzetes Igazgató Úr!

Az Igazságügyi Minisztérium eseményén a jogásztársadalom és a közélet különböző területein dolgozó, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szaktekintélyeit jutalmazták. A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával kapta Czuczor Sándor magas színvonalú szakmai tevékenységéért, de az átadására a koronavírus-járvány miatt már nem volt lehetőség.

A továbbiakban Steiner Attila Európai uniós ügyekért felelős államtitkár hivatalos facebook oldaláról változtatás nélkül idézzük Czuczor Sándor hivatalos méltatását:

„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”

A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium alapítása, fejlesztése, működtetése, valamint nemzetközi kapcsolatainak kiépítése érdekében végzett példaértékű intézményvezetői munkája elismeréseként CZUCZOR Sándor Pál, az iskola alapítója, nyugalmazott címzetes igazgatója részére Varga Judit Miniszter Asszony adta át a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.

A gimnázium európai szellemiségű, forradalmi oktatási kísérlet volt 1988-ban Magyarországon.

Hass, alkoss, gyarapíts. Éljenek az úttörő alapító atyák!

 

Sikeres irodalmi pályázat!

Tamara Tacey, iskolánk 10B osztályos tanulója 3. helyezést ért el novellájával az Amerikai Kuckó Halloween pályázatán. Gratulálunk a sikeréhez!

A novella, amit Elizabeth Umbra írói álnéven alkotott itt olvasható. Köszönjük Tamarának, hogy hozzájárult a közléséhez!

 

Események

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
30 éves jubileum30 éve embléma

 

Keresés a honlapon

Keresés űrlap

Nyelvválasztás

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39

+36 88 594-340
+36 30 811-3945

Fenntartó elérhetősége

Veszprémi Tankerületi Központ
http://kk.gov.hu/elerhetoseg-vesz

 

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!